e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών

Ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης

Ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών; Τις τελευταίες ώρες τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και ποικίλουν αναλόγως τις απαντήσεις που δίνονται στο κρίσιμο δίλημμα: θα είναι πολιτικός ή τεχνοκράτης;


Αν επιλεγεί η λύση του πολιτικού, τότε το πιθανότερο είναι πως οδεύουμε σε μια λύση Κωστή Χατζηδάκη ή τύπου «Χατζηδάκη».

Δηλαδή, θα αναζητηθεί ένας νέος και άφθαρτος πολιτικός, με καλή γνώση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, με εμπειρία από ανάλογη θητεία σε παραγωγικό υπουργείο στο παρελθόν και βεβαίως με καλές «άκρες» στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, που θα χρειασθούν, για ευνόητους λόγους.

Ο κ. Χατζηδάκης, στη παρούσα συγκυρία, συγκεντρώνει τα προσόντα για να αναλάβει το συγκεκριμένο δύσκολο ρόλο, που πολλοί τον προσομοιάζουν με «ηλεκτρική καρέκλα».

Εναλλακτικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσε να παίξει και το όνομα του Κυριάκου Μητοστάκη.

Αν ωστόσο αναζητηθούν λύσεις από την παλιότερη γενιά στελεχών της ΝΔ, τότε βασική υποψηφιότητα θέτει ο Σταύρος Δήμας και η Ντόρα Μπακογιάννη, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που ο κ. Σαμαράς «πάει» στη λύση του τεχνοκράτη, τότε βασικός υποψήφιος είναι ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, με τον Γιώργο Ζανιά να αναλαμβάνει το ρόλο του ειδικού διαπραγματευτή με την τρόικα, που τον γνωρίζει πολύ καλά.

Ιδωμεν ...

dealnews.gr