e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Γιούνκερ: Όχι σε δραστικές αλλαγές των όρων

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις από τους εταίρους της, αλλά αυτές δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε δραματική χαλάρωση των όρων δανειοδότησης, επισημαίνει ο Ζ.K. Γιούνκερ.

«Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα», τονίζει πρόεδρος του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του προς το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διευκρινίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαπιστώσεις της Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ), η οποία θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα κρίνει τι είναι δυνατό να γίνει και εάν υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα πρέπει να είναι θεμελιώδεις και «να ακουμπήσουν την ουσία» του προγράμματος, καθώς –όπως επισήμανε- «δεν πρόκειται μόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Μέρκελ: «Σημαντική είδηση για όλη την Ευρώπη»

Η Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει το αίτημα για την χαλάρωση των όρων δανειοδότησης της Ελλάδας, αλλά παραπέμπει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης.

Η καγκελάριος τόνισε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε «σημαντική είδηση για όλη την Ευρώπη» το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και εκφράστηκε υπέρ της σύνταξης, άμεσα, μιας έκθεσης από την Τρόικα για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Φυσικά θα μπορούσε να γίνει λόγος για πρόσθετα μέτρα ώθησης της ανάπτυξης.

«Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις προϋποθέσεις», δήλωσε.

Πηγή: Deutsche Welle Greek