e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θέτει θέμα πρωθυπουργού ο Κουβέλης

«Όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις υπουργικές θέσεις», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο Φώτης Κουβέλης.

«Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μολονότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Eκτός από την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, «κόκκινη γραμμή» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή απαγκίστρωση από όρους και δεσμεύσεις του Mνημονίου, όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι δεν άκουσε τον κ. Σαμαρά να μιλά, χθες, για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να μπουν όλα στο τραπέζι, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών. Ανέφερε πως δεν θεωρεί αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα ονόματα των υπουργών.

Ο κ. Κουβέλης θα έχει σήμερα διαβουλεύσεις με τα όργανα του κόμματος. Στις 12 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή και στις 17.30 η Κεντρική Επιτροπή όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα αποφασιστεί η παραπέρα τακτική ενόψει και των διερευνητικών εντολών.

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνουν ικανοποιημένα που το κόμμα τους όχι μόνο άντεξε την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κράτησε και αύξησε ελαφρώς τις δυνάμεις του, ενώ λένε ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για αυτούς θα είναι να συμβάλουν στην συγκρότηση κυβέρνησης.
dealnews.gr