e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Aρχίζει η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινώσει εντός ολίγου ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, ενώ στις 11.30 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος θα τον ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή.

Αρχίζει λοιπόν η διαδικασία των διερευνητικών εντολών με στόχο τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Παπούλιας θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά για να του δώσει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά αρχίζει ο νέος κύκλος των διερευνητικών εντολών, αφού και το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.

Ο κ. Σαμαράς θα επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα και να διαπιστώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να μην χρειασθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού με τις έως τώρα εκτιμήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν αθροιστικά 162 έδρες.

Ένα κυβερνητικό σχήμα «εθνικής σωτηρίας», όπως το χαρακτηρίζει, που θα συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμμαχία και θα στελεχωθεί και από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που θα προέρχονται όχι μόνον από την Κεντροδεξιά, αλλά θα εκπροσωπούν και την ευρύτερη Αριστερά, αναμένεται να προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Η πρόθεση των πολιτικών αρχηγών, περιλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, είναι να σχηματισθεί οπωσδήποτε κυβέρνηση, αφού ο τόπος δεν αντέχει την ακυβερνησία. Οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν κάνει λόγο για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
dealnews.gr