e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Γερμανία: Η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί υπερβολικά



Η Γερμανία περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονονικών Στέφεν Κάμπετερ και πρόσθεσε πως μελλοντικές δόσεις του δανείου συνδέονται με τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι διεθνείς πιστωτές της "δεν μπορούν να πνίξουν" τη χώρα. "Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί υπερβολικά", είπε χαρακτηριστικά.

"Αναμένουμε ότι τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν", δηλαδή η Αθήνα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα τη βοήθεια που έχει αποφασισθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD υπενθυμίζοντας ότι η χώρα έχει λάβει υποσχέσεις για την χορήγηση "άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Ο ίδιος τόνισε όμως πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί πολύ σκληρά για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει τάση για την άμβλυνση της πίεσης.

"Ο ελληνικός λαός "έδωσε εντολή για μεταρρυθμίσεις" δίνοντας τη νίκη στον Αντώνη Σαμαρά και το Βερολίνο αναμένει ότι τα κόμματα που νίκησαν στις εκλογές "θα συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο", είπε.

"Δεν μπορούμε να πνίξουμε την Ελλάδα" , αναγνώρισε ο Κάμπετερ, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι "έχουμε μία σαφή συμφωνία, η οποία προς το παρόν ισχύει".

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στο Euro, στο πλαίσιο του οποίου η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα την Παρασκευή: "Στην οικονομία και στην πολιτική, η Ελλάδα έχει δυνατότητα να προχωρήσει. Όχι όμως και στο ποδόσφαιρο", είπε.
nooz.gr