e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κι άλλο αίμα…με τη σφραγίδα της Κομισιόν


Εσωτερική χρεωκοπία με στάδια, είναι οι τέσσερις λέξεις που μπορεί να περιγράψει κανείς τις απαιτήσεις των εταίρων στο όνομα -πάντα- της διάσωσης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας καθιστά αναγκαία τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης και σε αυτό το πλαίσιο το κόστος εργασίας θα πρέπει να μειωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση 41 σελίδων που θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει «να μειώσει το ονομαστικό μοναδιαίο κόστος εργασίας (σ.σ. κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος) κατά 15% το 2012-2014».


Στην έκθεση σημειώνεται ακόμα ότι περισσότερα από τα μισά των 20 δισ. ευρώ που δικαιούται η χώρα μας από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ παραμένουν αναξιοποίητα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε επενδύσεις στους τομείς της ανάπτυξης δικτύων μεταφορών, του τουρισμού και της βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης.
dealnews.gr