e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι νέοι γιατροί εγκαταλείπουν τη χώρα

Η οικονομική κρίση «διώχνει» τους Έλληνες γιατρούς από τη χώρα.
Τα στοιχεία του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μέσω του οποίου διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία της «φυγής» των γιατρών στο εξωτερικό, είναι αποκαλυπτικά για το κύμα της ιατρικής μετανάστευσης. Την τελευταία τριετία ο αριθμός των λειτουργών του Ιπποκράτη που φεύγουν από την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί!

Το 2007 ζήτησαν το αναγκαίο για το εξωτερικό πιστοποιητικό από τον ΙΣΑ 702 γιατροί. Το 2008 την ίδια διαδικασία έκαναν 808 επιστήμονες και το 2009 ο αριθμός μειώθηκε στους 749. Το 2010 καταγράφεται όμως κατακόρυφη αύξηση: 1.047 γιατροί φεύγουν από τη χώρα μας.






















Το περασμένο έτος η κρίση οδηγεί στην αλλοδαπή, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, άλλους 1.483 γιατρούς. Το «κύμα» δε συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πορεία του: μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουν φύγει άλλοι 581 επιστήμονες.














Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για νέους, ανειδίκευτους γιατρούς, όπως ήταν ο κανόνας. Μεγάλο ποσοστό αποτελούν οι ειδικευμένοι γιατροί, ηλικίας 40 – 55 χρόνων, που αναζητούν λύση στο επαγγελματικό αδιέξοδο που προκαλεί η κρίση.
dealnews.gr