e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νέο μοντέλο σχέσης: Και μαζί και μόνοι


Νέα ήθη και μοντέλα σχέσεων καλλιεργούνται στο εξωτερικό και σιγά σιγά θα εγκατασταθούν και στην Ελλάδα αφού κάτι τέτοιο ευνοεί και η οικονομική πραγματικότητα.

Όλο και περισσότεροι νέοι παντρεύονται αργότερα καθώς επιλέγουν ένα είδος σχέσης που δεν περιλαμβάνει καν τη συμβίωση. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα έρευνα ο καθένας διατηρεί το δικό του σπίτι και κάποιες μέρες της εβδομάδας το ζευγάρι μένει μαζί.


Ειδικότερα, έρευνα του πανεπιστημίου του Μισούρι αποκαλύπτει ότι ως εναλλακτική λύση της συμβίωσης τα ζευγάρια περνούν τρεις ή περισσότερες βραδιές την εβδομάδα μαζί, αλλά διατηρούν και το δικό τους σπίτι, γεγονός που εν μέρει εξηγεί γιατί μία πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια παντρεύονται αργότερα.

"Αντί να ακολουθήσουν την ξεκάθαρη διαδρομή από το φλερτ στο γάμο, τα ζευγάρια επιλέγουν να συνάπτουν ερωτικό δεσμό με τους δικούς τους όρους, χωρίς να υπακούουν στις κοινωνικές επιταγές," εξηγεί η Τάιλερ Τζέιμισον, ερευνήτρια του Τμήματος Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Μελετών της Οικογένειας του πανεπιστημίου.






Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων, βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με αποφοίτους πανεπιστημίου που βρίσκονται σε σταθερή σχέση.






Η Τζέιμισον συμπέρανε ότι η άνεση και η ευκολία είναι τα πιο δελεαστικά στοιχεία σε μία σχέση αυτού του τύπου που επιτρέπει στους νέους να διατηρούν μία μορφή ελέγχου ως προς την εξέλιξη της σχέσης και την ιδιοκτησία τους.
nooz.gr