e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στο ΔΝΤ ρίχνει το... μπαλάκι ο Σόιμπλε

 Αυξημένες προσδοκίες για την περαιτέρω συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην επίλυση της κρίσης χρέους διατηρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Μετά την Ευρώπη είναι σειρά του ΔΝΤ να αυξήσει το ύψος της συνεισφοράς του για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενόψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Σόιμπλε ταξιδεύει αύριο, Πέμπτη, για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα εγκρίνει την αύξηση της συμβολής του στα συνολικά κεφάλαια που προορίζονται για τις ανάγκες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.


Η πρόσθετη συνεισφορά του Ταμείου θα ανέλθει στα 400 δισ. δολάρια, εκτίμησε, σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Ταξιδεύω εκεί με το μήνυμα ότι η Ευρώπη έπραξαν ό, τι είχε συμφωνηθεί [...] Δεν δίνουμε λανθασμένα ερεθίσματα, δε βρίσκουμε καλλωπιστικές λύσεις, αλλά ασχολούμαστε πραγματικά με την επίλυση των προβλημάτων. Αυτό κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ασχέτως αν αυτές λέγονται Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία ή ακόμη και Γερμανία, σε μία πειστική και διαρκή βάση» υπογράμμισε.
dealnews.gr