e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τράπεζες Παρατείνεται η αγωνία για την ανακεφαλαιοποίηση

Συνεχίζεται το «θρίλερ» των διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης τραπεζιτών και τρόικας για την οριστικοποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως όλα δείχνουν, οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, παρότι εντός της εβδομάδας ίσως γίνουν κάποιες πρώτες ανακοινώσεις, ενώ στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και του ιδιωτικού χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος.

Τα ζητήματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων είναι το πως τελικά θα εγγραφούν οι ζημίες από το PSI στους ισολογισμούς των τραπεζών, αλλά και το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να συμψηφίσουν μέρος των ζημιών από το «κούρεμα» των ομολόγων με μελλοντικά κέρδη.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται επίσης τα ζητήματα του τελικού ελάχιστου ορίου συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου, των δικαιωμάτων επαναγοράς και του συνδυασμού των εργαλείων στήριξης, αλλά και το ενδεχόμενο εγγύησης των νέων ελληνικών ομολόγων από τον EFSF.
dealnews.gr