e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ορμόνη για θαυματουργές σεξουαλικές επιδόσεις!


Καλά είναι τα νέα για τη σεξουαλική δραστηριότητα των ζευγαριών! Μια ορμόνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών, δρώντας ουσιαστικά σαν τα γνωστά μπλε χαπάκια που απογειώνουν τον ανδρισμό.

Η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη “ορμόνη της στοργής”, η οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται στα μαιευτήρια για να επιταχυνθεί ο τοκετός, φαίνεται πως βελτιώνει δραστικά τη σεξουαλική λειτουργία ενώ θα μπορεί να κυκλοφορεί και σε εισπνεόμενο σπρέι.


Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι οποίοι έκαναν με επιτυχία δοκιμές πάνω στη συγκεκριμένη ορμόνη.






Η ωκυτονίνη ονομάζεται και η “ορμόνη της στοργής” καθώς είναι εκείνη που ωθεί τους ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να δείχνουν στοργή μεταξύ τους.






Τα πειράματα έγιναν σε παντρεμένους άνδρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι που έπαιρναν την ωκυτοκίνη μέσω του ρινικού σπρέι 2 φορές την ημέρα, γίνονταν όχι μόνο πιο ζεστοί με τους φίλους και συναδέλφους τους, αλλά επίσης σημείωναν αισθητή βελτίωση στο σεξουαλικό πεδίο.






Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι η λίμπιντο των ανδρών από εξασθενημένη γινόταν πάλι ισχυρή, ενώ η διέγερσή τους από δύσκολη γινόταν ξανά εύκολη. Τη βελτίωση επιβεβαίωσαν και οι σύζυγοι, που ανέφεραν ότι η σεξουαλική ζωή τους γινόταν πλέον πολύ ικανοποιητική.






Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ωκυτοκίνη όχι μόνο μπορεί να δράσει ως Βιάγκρα, αλλά δεν περιορίζεται στη σεξουαλικότητα, καθώς επηρεάζει με χημικό τρόπο τον εγκέφαλο, ώστε να βελτιώνει γενικότερα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρος.






Η ορμόνη πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με το σύστημα της ντοπαμίνης, που ρυθμίζει τη λειτουργία του "κέντρου ανταμοιβής και ευχαρίστησης" στον εγκέφαλο.






Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι Αμερικάνοι ιατροί από την Καλιφόρνια, είναι γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία δεν ανταποκρίνονται θετικά σε φάρμακα όπως το Βιάγκρα. Η νέα μελέτη δείχνει πως υπάρχει δικαιολογημένη βάση για αισιοδοξία ότι αυτό είναι εφικτό. Αν οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν όντως επιτυχείς, “ένα τέτοιο νέο φάρμακο θα μπορούσε να αποδειχτεί μεγάλη επιτυχία”, εκτίμησαν.
nooz.gr