e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Πράσινο φως» για τρία αναπτυξιακά έργα


Την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα έλαβαν τρία αναπτυξιακά έργα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης χιονοδρομικών/αθλητικών υποδομών. Τα δύο έργα αφορούν στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας για τη διαχείριση περίπου 100.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως στην κάθε περιοχή, με παράλληλη αξιοποίηση κοινοτικών και ιδιωτικών κεφαλαίων.


Το τρίτο έργο αφορά την ανάπτυξη υποδομών χιονοδρομικού και αθλητικού τουρισμού και αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και στην υλοποίηση τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα.

Στη Διυπουργική συμμετείχαν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και τους δημάρχους της Νάουσας, του Αγρινίου και της Ήλιδας, ώστε τα έργα να δημοπρατηθούν άμεσα.
dealnews.gr