e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί: Μήνυμα ελήφθη, λαμβάνουμε μέτρα

Η χθεσινή προειδοποίηση της Standard & Poor's φαίνεται πως ήταν αρκετή για να ταρακουνήσει τους ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα, οι οποίοι έσπευσαν να απαντήσουν και να υπακούσουν στις "επιπλήξεις" του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ στο Βερολίνο σημειώνεται ότι Γερμανία και Γαλλία έλαβαν γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης της S&P και ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Βερολίνο και Παρίσι επιβεβαιώνουν την πεποίθηση τους, ότι οι κοινές προτάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ενισχύσουν της δημοσιονομική και οικονομική συνεργασία στη Ευρωζώνη και θα στηρίξουν τη σταθερότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Standard & Poor's, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση 15 μέλη της Ευρωζώνης, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν πιθανότητες 50% για υποβάθμιση των χωρών αυτών εντός 90 ημερών.
dealnews.gr