e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Προκαταβολή του μισού εφάπαξ στα "σκαριά"

Ανάσα στους υπαλλήλους του Δημοσίου, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να δώσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), μέσω του σχεδίου προκαταβολής έως και του μισού εφάπαξ στους δικαιούχους του.

Το Ταμείο φαίνεται πως βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς σύμφωνα με Τα Νέα της Τρίτης, έχει «μαύρη» τρύπα 2 δισ. ευρώ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Νοεμβρίου 2009 ενώ εκατοντάδες είναι οι δικαιούχοι που απεβίωσαν περιμένοντας την εφάπαξ αποζημίωση.

Την κατάσταση δεν κατάφερα να «σώσουν» τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση κατά 15% το εφάπαξ βοηθήματος το οποίο χορηγεί στους ασφαλισμένους που εξήλθαν της υπηρεσίας από 1η Ιανουρίου 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ο Τομέας Πρόνοιας του ΤΠΔΥ.

Επίσης στους ασφαλισμένους που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ μειώνεται σε ποσοστό 20% για όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησής του.

Υπενθυμίζεται ότι έγινε παρακράτηση εισφοράς 1% από 1ης Ιανουαρίου 2011 υπέρ του ΤΠΔΥ των πάσης φύσεως αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται και νέα μείωση στο εφάπαξ το 2012.
dealnews.gr