e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μπαρόζο: Πρέπει να σκεφτούμε μια Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα για τη τήρηση των δεσμεύσεών της απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, την ώρα που το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται στο έλεος της κρίσης χρέους.


«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε δεν θα μπορούμε να το διανοηθούμε. Εάν όχι, θα πρέπει να το σκεφτούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό θα ήταν το χειρότερο σήμα για τις αγορές, το να χάνει δηλαδή η Ευρωζώνη ένα από τα κράτη-μέλη της.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση και ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους, θέμα που, όπως είπε, μαζί με την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM), θα είναι τα κυριότερα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας.
dealnews.gr




Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Μπαρόζο, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε σκεφθεί τη ζώνη του ευρώ χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της, υπογράμμισε πως εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα.