e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ύφεση και το 2012 βλέπει η SocGen


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της γαλλικής τράπεζας Societe Generale για το οικονομικό κλίμα το 2012. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι οικονομίες της ευρωζώνης θα εισέλθουν σε ύφεση ενώ η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να είναι χαμηλότερη.

«Οι συνθήκες χρηματοοικονομικών πιέσεων θα ωθήσουν προς τα πάνω τα πιστωτικά κόστη και θα πλήξουν την εμπιστοσύνη», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι οι επιχειρήσεις «παγώνουν» τις προσλήψεις και τα επενδυτικά σχέδια, καθώς η κρίση έχει μετακινηθεί από τη χρηματοοικονομική σφαίρα στην υποβάθμιση της εμπιστοσύνης στην πραγματική οικονομία.

«Ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχει αποδειχθεί μεγαλύτερος απ' ότι αναμενόταν προηγουμένως και θεωρούμε πλέον πως η ύφεση είναι αναπόφευκτη», γράφει αναλύτρια της SocGen.

Όπως σημειώνει, η χρηματοοικονομική πίεση ενδέχεται να μετριαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2012 «αν όλα πάνε καλά». Ωστόσο, στην ευρωζώνη αναμένεται μηδενική ανάπτυξη ή συρρίκνωση την επόμενη χρονιά, ενώ στις ΗΠΑ ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,4% και στην Κίνα στο 8,1%.
dealnews.gr