e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρετική λύση χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Φιγιόν

Χαιρέτισε την συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, χαρακτηρίζοντάς την «μια εξαιρετική λύση», ενώ συνεχάρη τους έλληνες πολιτικούς. «Λάβαμε διευκρινίσεις για την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε εβδομάδες ή και μήνες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας».


Έπρεπε η Ελλάδα να αποσαφηνίσει πολύ γρήγορα τη στάση της, αυτό έγινε, θέλω να ευχαριστήσω γι΄αυτό τους Έλληνες πολιτικούς», είπε ο κ. Φιγιόν.

«Είναι υπόθεση της Ελλάδας να βρει η ίδια τις λύσεις και τις διεξόδους στην κατάσταση που αντιμετωπίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική λύση στο σημερινό πλαίσιο και θα βοηθήσουμε τους 'Έλληνες προς την κατεύθυνση αυτή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Φιγιόν υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά σ' αυτή τη G20 "έσπασε το ταμπού" της εξόδου της μιας χώρας από την ευρωζώνη.

Ερωτώμενος για το εάν εκτιμά ότι τελείωσε η ελληνική κρίση δήλωσε ότι δεδομένης της αστάθειας που επικρατεί αυτή την στιγμή θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να απαντήσει θετικά.
dealnews.gr