e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Καμπανάκι" από Ρέσλερ για την Ελλάδα

Αυστηρό τελεσίγραφο απέστειλε στους Έλληνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι αν δεν κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα φύγουν από την ευρωζώνη.

«Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».


Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, σκοπός είναι να μη βγει καμία χώρα από την ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, τονίζει ότι τουλάχιστον «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της», ενώ καθησυχάζει τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι «δεν κινδυνεύουν οι οικονομίες τους και οι φόβοι τους είναι αβάσιμοι».

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι δεν αποκλείεται να γίνει και στη Γερμανία δημοψήφισμα για σημαντικά θέματα που αφορούν την ΕΕ – όπως για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ, όχι όμως για δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της «πολιτικής εκμετάλλευσης και του λαϊκισμού».
dealnews.gr