e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γερουλάνος: Δεν είναι λύση η έξοδος από το ευρώ


Τέλος στα σενάρια περί δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, «στο άμεσο μέλλον», έδωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του CNBC, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Τόνισε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν αποτελεί λύση στα προβλήματά της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η επιστροφή στη δραχμή παρουσιαζόταν ως μια διέξοδος για τη χρεωμένη χώρα να αρχίσει την προσπάθεια για ανάπτυξη.


«Η υποτίμηση του νομίσματος δεν κρατά για πάντα», αναφέρει ο Γερουλάνος, ενώ άσκησε δριμεία κριτική, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνες» δηλώσεις από «ευρωκράτες και πολιτικούς», σχετικά με την κατάσταση της χώρας και το μέλλον της στο ευρώ.

Σχολίασε παράλληλα, πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν λένε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, ενέτειναν τις φήμες ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στη δραχμή».


«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι όπως και να βγούμε από αυτή την κρίση, η δημοκρατία βγαίνει ισχυρότερη». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δε νομίζω πως θα διεξαχθεί δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος.


Τόνισε ακόμη πως «η Ελλάδα έχει μια μακρά και ισχυρή συνεργασία με την ΕΕ και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι έχουν επωφεληθεί από αυτή».
dealnews.gr