e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

UBS: Η Ελλάδα χρεωκοπεί τον Μάρτιο


Η UBS επιμένει να βλέπει την ελληνική χρεωκοπία και πιθανολογεί ότι αυτή θα συμβεί το Μάρτιο του 2013, δηλαδή σε πέντε μήνες από σήμερα.

Μάλιστα οι αναλυτές της UBS σε πολυσέλιδη έκθεσή τους για τις επιπτώσεις μιας χρεωκοπίας στην ευρωζώνη, αναφέρουν πως η Ελλάδα φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση όλες τις υπόλοιπες χώρες.


Μόνο με ένα «σημαντικό» κούρεμα χρέους, μπορεί να ελπίζει για επιστροφή στις αγορές.

Η Ελλάδα, τονίζει η UBS, δεν μπορεί να «ξορκίσει» μια πλήρη χρεοκοπία έως το 2013. Στην πραγματικότητα οι αναλυτές "βλέπουν" ελληνική χρεωκοπία τους επόμενους μήνες, ίσως και τον Μάρτιο, που οι υποχρεώσεις χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Όπως σημειώνουν στο editorial, οι αναλυτές Andreas Hofert και Dirk Flatin, τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν για τη διάσωση της Ελλάδας, την καθιστούν την πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα τωρινά πλάνα, σημειώνουν, οι ιδιώτες επενδυτές θα υποφέρουν μερικές και εθελοντικές απώλειες, Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, αλλά και πολλού αναλυτές, είναι απίθανο αυτά τα μέτρα να είναι αρκετά.

Αφερέγγυα η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, εκτός κι αν υπάρξει σημαντική μείωση του χρέους.


Όπως σημειώνουν με το να επιτραπεί μια μερική χρεοκοπία της Ελλάδας, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δημιουργούν ένα προηγούμενο το οποίο μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, ιδιαίτερα εάν δεν μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι η φερεγγυότητα των υπόλοιπων χωρών δεν αμφισβητείται.

Ιταλία και Ισπανία, τονίζουν οι αναλυτές, υπέστησαν πιέσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, όχι γιατί οι ξαφνικά επιδεινώθηκε η δημοσιονομική τους κατάσταση, αλλά γιατί οι επενδυτές φοβούνται πως και αυτές οι χώρες θα εξαναγκαστούν σε χρεοκοπία.
dealnews.gr