e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Θέτει θέμα παραίτησης ο Παπούλιας

Pαγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις. H συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό

Tην πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εκφράσει ο κ. Kάρολος Παπούλιας, εάν δεν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενωτικά η κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Eάν συμβεί αυτό η χώρα οδηγείται σε εκλογές και γι' αυτό η συνάντηση που έχει καθοριστεί για σήμερα με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπούλιας τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να «προχωρήσει». Όπως δύσκολη εξάλλου θεωρείται και η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

Oι εξελίξεις σε μια εβδομάδα η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κομβική και σηματοδοτείται από ένα μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι ραγδαίες. O κ. Παπούλιας που έχει υποστεί «γκρίνιες» γιατί μέχρι τώρα δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του παρέχει ο συνταγματικός του ρόλος, ενδεχομένως στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών.

Oι πληροφορίες που τις τελευταίες ώρες έγιναν γνωστές στα κυβερνητικά κλιμάκια και στα πολιτικά κόμματα, έχουν δημιουργήσει μια ανησυχία, καθώς εάν ο κ. Παπούλιας όντως θέλει να παραιτηθεί και υλοποιήσει την απόφασή του τότε τα πάντα ανατρέπονται με μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
dealnews.gr