e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιχειρεί να κρατήσει το King George η Grecotel


Σε συζητήσεις φαίνεται πως βρίσκεται το Grecotel με την Eurobank ώστε το management του ξενοδοχείου King George να παραμείνει στην πρώτη.Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν ένα μήνα είχε υπογραφεί η λύση της συνεργασίας τους καθώς δεν είχαν βρει μια κοινή γραμμή στις επαναδιαπραγματεύσεις της μίσθωσης.


Εντός των ημερών αναμένονται ανακοινώσεις από την τράπεζα, σχετικά με τη νέα μορφή συνεργασίας με το γνωστό ξενοδοχειακό όμιλο.

Μέχρι στιγμής το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ομαλή λειτουργία ενώ συνεχίζει κανονικά τις κρατήσεις.

Όπως είναι γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη «έκλεισε» δύο από τα ξενοδοχεία που διατηρούσε στην Πλατεία Ομόνοιας, το «Acropol» και το «Fashion House Hotel». Τις κλίνες που «έχασε» από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία τις αντικατέστησε με δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη (ξενοδοχείο Αστήρ) και στην Κρήτη (ξενοδοχείο ΜΕΛΙ) στο Σίσσι (περιοχή Μαλλίων).

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, στη διάρκεια των γενικευμένων επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα (κατά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου) η διοίκηση του Ομίλου Grecotel εκκένωσε το ξενοδοχείο King George και οι πελάτες μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία μακριά από το κέντρο.

Το ίδιο διάστημα, αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεκίνησε και ο γύρος συνομιλιών με την Eurobank για λύση της αρχικής συμφωνίας, που είχε υπογραφεί στις αρχές του 2001 και σύμφωνα με την οποία ο όμιλος για την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου θα πλήρωνε ετήσιο μίσθωμα στην τράπεζα ύψους 700 εκατ. δραχμές (περίπου 2 εκατ. ευρώ), για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης ο ξενοδοχειακός όμιλος μεταξύ των άλλων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προβάλλει: την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, που έχει άμεση επίπτωση στην εικόνα της πρωτεύουσας, τα επεισόδια που συνεχώς διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος, και που έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των οικονομικών μεγεθών του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ξενοδοχείο, είχε περιέλθει στην Eurobank, μετά την συγχώνευση με την Τράπεζα Εργασίας. Το Κing George ανακαινίστηκε πλήρως (επένδυση ύψους 6δισ ευρώ) και άνοιξε το καλοκαίρι του 2004.

Τέλος σε ότι αφορά «ανοίγματα» σε τράπεζες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δάνεια είναι πλήρως εξασφαλισμένα με ισχυρά collateral. Ο όμιλος διαθέτει ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο ακινήτων «τράπεζα γης» την έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν η κ. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, με παραθαλάσσιες εκτάσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.
dealnews.gr