e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ: Έλληνες επενδύστε στη χώρα σας

Το καλό παράδειγμα ζητά να δώσουν πρώτοι οι Έλληνες επενδυτές, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.Ο κ. Ρέσλερ λίγες ώρες πριν την άφιξή του στη χώρα μας και μετά τα όσα έχει πει το προηγούμενο διάστημα περί ελληνικής χρεοκοπίας, καλεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν πρώτα οι ίδιοι στη χώρα τους έτσι ώστε να δώσουν το έναυσμα στους ξένους επενδυτές να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.



Ο Ρέσλερ ρίχνει τα πυρά του προς του Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι απομακρύνονται εντελώς από κάθε επένδυση στη χώρα τους και περιμένουν μόνο τους επενδυτές του εξωτερικού.

«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο», ανέφερε, τονίζοντας πως όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. «Αναμένω λοιπόν από την (ελληνική) κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γερμανός υπουργός. Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται, πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.
dealnews.gr