e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Ξεμπλοκάρουν" τα κονδύλια για την έρευνα


Ανακοινώθηκαν οι 200 προτάσεις που διακρίθηκαν βαθμολογικά και προκρίνονται προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Θαλής" και αντίστοιχα 200 προτάσεις για το ερευνητικό πρόγραμμα "Αρχιμήδης".

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σε έναν πολύ μικρό αριθμό μεμονωμένων προτάσεων η αξιολόγηση συνεχίζεται, επειδή δρομολογήθηκε αποκατάσταση διαδικαστικής ατέλειας στην α' φάση αξιολόγησης που είχε γίνει την άνοιξη 2011.

Όσες εκ των υπό αξιολόγηση προτάσεων συγκεντρώσουν βαθμολογία ίση ή ανώτερη με αυτή της τελευταίας προκριθείσας (δηλαδή της 200ης πρότασης ) επίσης θα χρηματοδοτηθούν, αφού στις Προσκλήσεις και των δύο προγραμμάτων προβλέπεται η δυνατότητα για χρηματοδότηση επιπλέον προτάσεων, σε ειδικές περιπτώσεις.

Έτσι, τελικά οι συνολικές προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν σε καθένα από τα δύο Ερευνητικά Προγράμματα θα είναι περισσότερες από 200.

Τα Ερευνητικά Προγράμματα "Θαλής" (συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ ) και "Αρχιμήδης" (συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ) χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).
nooz.gr