e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά το "σαφάρι" των ιδιωτών φορο-κυνηγών


Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής "ρίχνονται" από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι ιδιώτες φορο-κυνηγοί των οφειλετών του Δημοσίου.

Ελεγκτικές εταιρίες και δικηγόροι πιάνουν δουλειά, μετά από σχετική ανάθεση της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, της οποίας η λειτουργία ξεκινά τη Δευτέρα.


Η επιχειρησιακή Μονάδα, αφού παραλάβει τις προς έλεγχο υποθέσεις από τις εφορίες, θα τις παρουσιάζει στους ελεγκτές. Aυτοί με τη σειρά τους, θα εκδηλώνουν προτίμηση για κάθε υπόθεση που ενδιαφέρονται να αναλάβουν, ενώ η ανάθεση θα γίνεται στην εταιρεία που θα επιλέξει η κεντρική Επιχειρησιακή Μονάδα. Οι έλεγχοι θα ξεκινούν εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω διαδικασίες.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, η αμοιβή των ιδιωτών ελεγκτών θα κυμαίνεται μεταξύ 200 - 1000 ευρώ ανά υπόθεση. Σε περίπτωση που η υπόθεση τελειώσει χωρίς είσπραξη η πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο, η αποζημίωση θα είναι 200 ευρώ. Σε περίπτωση που η υπόθεση τελειώσει χωρίς είσπραξη αλλά με κάποια πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο που ενδεχομένως θα βοηθήσει σε μελλοντικούς ελέγχους, η αποζημίωση θα είναι 500 ευρώ. Τέλος, εάν η υπόθεση τελειώσει με είσπραξη μέρους η συνόλου της οφειλής η αποζημίωση θα είναι 1.000 ευρώ.
dealnews.gr