e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Απερρίφθη το αίτημα των δικηγόρων της Τιμοσένκο ν΄αφεθεί ελεύθερη

Δικαστής απέρριψε αίτημα των δικηγόρων της Γιούλια Τιμοσένκο ν΄αφεθεί ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση. 
Η Τιμοσένκο, η οποία δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την Παρασκευή για απείθεια προς το δικαστήριο μετά την επανειλημμένη άρνησή της να συνεργαστεί με το δικαστή, τον οποίο χαρακτήρισε "μαριονέτα" του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πολιτικού της αντιπάλου. Την κράτηση της Τιμοσένκο επέκριναν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή, ενώ εκατοντάδες οπαδοί της Τιμοσένκο είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ζητώντας την απελευθέρωσή της και φωνάζοντας συνθήματα κατά της εξουσίας.

Λίγο πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, η Τιμοσένκο υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα της για να γίνει η Ουκρανία "ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος".

"Η φυλακή είναι φυλακή, δε θέλω να κάνω παράπονα. Είναι μια δοκιμασία, όμως το νόημα της ζωής μου το να προσπαθήσω ώστε να γίνει η Ουκρανία ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται ότι όταν ήταν πρωθυπουργός το 2009 επέτρεψε, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, την υπογραφή συμβολαίου για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου σε καθόλου συφέρουσα για το Κίεβο τιμή.
nooz.gr