e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

"Σταθερά στο ΑΑΑ τα αμερικανικά ομόλογα"


Παραμένουν στη βαθμίδα «ΑΑΑ» τα ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αλλάζει γνώμη για τα αμερικανικά ομόλογα μετά την υποβάθμισή τους από την Standard & Poor's. «Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η γνώμη μου για την S&P», τόνισε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος Buffett, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Στις 30 Ιουνίου η Berkshire Hathaway είχε 47 δις. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα. Όπως σημειώνει ο Buffett, τουλάχιστον τα 40 δισ. δολάρια είναι τοποθετημένα σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Επιπλέον, δηλώνει ότι σχεδόν το σύνολο των προσωπικών του χρημάτων είναι τοποθετημένα σε αμερικανικά ομόλογα.

«Δεν θα σκεφτόμουν με τίποτα να τα επενδύσω πουθενά αλλού», τονίζει ο Buffett, προσθέτοντας ότι στην Berkshire, ο μοναδικός λόγος που στο παρελθόν πούλησε αμερικανικά ομόλογα είναι για να αγοράσει μετοχές ή να προχωρήσει σε εξαγορές.

Εξάλλου, προσθέτει ότι η Berkshire συνεχίζει να αγοράζει αμερικανικά ομόλογα, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει αισθητά. «Αν είναι να αγοράσω ομόλογα με μηδενική απόδοση, θα το κάνω», υποστηρίζει ο Buffett. «Δεν θα μου αρέσει κάτι τέτοιο, αλλά θα το κάνω», συμπληρώνει.

«Το νόμισμά μας δεν είναι ΑΑΑ και τους τελευταίους μήνες ούτε οι επιδόσεις της κυβέρνησής μας είναι ΑΑΑ, όμως τα ομόλογά μας είναι ΑΑΑ», τονίζει με ιδιαίτερο ύφος ο αμερικανός επενδυτής.


dealnews.gr