e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ελ. Παναρίτη: Η Ελλάδα έχει διασφαλίσει δανεισμό έως το 2020

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έχουν διασφαλίσει τον ελληνικό δανεισμό έως το 2020, αλλά η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς αποκλίσεις να λαμβάνει τα μέτρα και να γίνει παραγωγική ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.«Μας έχει διασφαλίσει στο να έχουμε δανειακά αλλά δεν μας έχει εξασφαλίσει στο αν θα υπάρχει μια αντίδραση στο εξωτερικό. Αυτό θα το διασφαλίσουμε εμείς. Εμείς ως χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε την πειθαρχημένη και στοχευμένη δουλειά μας στο να γίνουμε παραγωγικοί...» τόνισε η κα Παναρίτη και εξήγησε τι είδους αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν: «Ίσως να υπάρξει μια έντονη αντίδραση μέσα στους λαούς της ΕΕ, αν η Ιταλία θα πρέπει να δανείζεται με 6% και 7% κάποια στιγμή και εμείς να δανειζόμαστε με 3,2%-3,5%».

Πάντως, δεν έκρυψε ότι οι αντιδράσεις των ηγετών στις ΗΠΑ και την ΕΕ απέναντι στις αγορές δεν είναι αποτελεσματικές, λέγοντας πως «πλέον οι ηγέτες της Ευρώπης και αυτοί της Αμερικής, προσπαθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που αυτοί νομίζουν να λύσουν το θέμα της υπερχρέωσης που έχουν, αλλά τελικά καταλήγει να είναι πολύ λίγος αυτός ο τρόπος».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. «Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσο πολύ δημοσιονομικά μέτρα όσο χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν πάρα πολύ την παραγωγική δύναμη», σημείωσε υπογραμμίζοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις».

ΑΠΕ