e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

"Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι η απάντηση στην κρίση"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ (FDP) εκτιμά ότι η «υλοποίηση με αποφασιστικότητα» των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι η απάντηση στην έξαρση της κρίσης.  
«Όταν δρούμε αποφασιστικά στέλνουμε το μήνυμα στις αγορές κεφαλαίου ότι υπερασπιζόμαστε το σύστημα του ευρώ», λέει ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.


Ο φιλελεύθερος υπουργός σημειώνει ότι η αμφισβήτηση αυτών των αποφάσεων μετά την πάροδο μόλις δύο εβδομάδων, «πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και προκαλεί ανησυχία στις αγορές».

Κατά τον κ. Ρέσλερ θα πρέπει ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών. «Βοηθούμε, επί παραδείγματι, την Ελλάδα στη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και στη βελτίωση των φορολογικών ελέγχων.

Γερμανικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα ηλιακής ενέργειας, είναι, επίσης, πρόθυμες να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Ως υπουργός Οικονομίας καλωσορίζω κάθε τέτοια προσπάθεια», λέει ο κ. Ρέσλερ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρίντερλε αντιτίθεται στη χορήγηση βοήθειας της ΕΕ στην Ιταλία και εκτιμά ότι «η Ιταλία θα τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις».

Όπως σημειώνει στην εφημερίδα Bild, «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Η δομή της ιταλικής οικονομίας είναι εμφανώς σταθερότερη και ανταγωνιστικότερη από την ελληνική», είπε ο κ. Μπρίντερλε. «Στόχος μας είναι ένα σταθερό ευρώ. Γι' αυτό πρέπει η Ιταλία και η Ισπανία τώρα να εξυγιάνουν δραστικά τους προϋπολογισμούς τους και να μειώσουν αισθητά τα ελλείμματα», είπε ο φιλελεύθερος πολιτικός.
dealnews.gr