e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Παπαγιάννη


Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ.Παναγιωτόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό αδίκημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό.

Η δίωξη που ουσιαστικά έχει πιλοτικό χαρακτήρα για σειρά άλλων σχετικών υποθέσεων αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση μετά από διαταγή της εισαγγελίας, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή της Google, η οποία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου.

Η εισαγγελική ενέργεια ανοίγει νέους δρόμους στον τρόπο αντιμετώπισης των bloggers ενώ ήδη ο κ. Παπαγιάννης αναμένεται να αντιμετωπίσει και άλλες διώξεις για εκκρεμείς μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με αναρτήσεις του Fimotro για αδικήματα σχετικά με συκοφαντική δυσφήμιση, εκβίαση, απειλή κλπ.

Ο διευθυντής του MEGA έχει ήδη ζητήσει να επισπευτεί με αίτηση του η όλη διαδικασία και ο κ. Παπαγιάννης πιθανότατα θα δικαστεί τον Οκτώβρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
dealnews.gr