e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Να υπερβούμε στόχους για να κερδίσουμε αγορές"

Ιδιαίτερη μνεία στο δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος κάνοντας λόγο για ανάσα που πρέπει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί για να πετύχει αλλά παράλληλα και να υπερβεί τους στόχους της.Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι μπορούμε σίγουρα να υπερβούμε τους στόχους μας γιατί έτσι θα ανέβει η ψυχολογία των αγορών.


Χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, πρόσθεσε.

Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως αν τηρήσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής αυστηρά και με συνέπεια, που μπορούμε να το κάνουμε, θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία.

O πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα παραμείνει πάνω από 2% τους επόμενους μήνες αλλά θα πέσει κάτω από το όριο αυτό προς το τέλος του 2011 και το 2012. Αν έχουμε πληθωριστικές πιέσεις η ΕΚΤ θα αντιδράσει αναλόγως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο δημοσιονομικό μέτωπο, συμπλήρωσε ο ίδιος.
dealnews.gr