e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υποβάθμισε τη ΔΕΗ η UBS

Την σύσταση της ΔΕΗ από «neutral» σε «sell» υποβάθμισε η UBS με έκθεσή της στις 26/7, ενώ προχώρησε και σε μείωση τιμής-στόχου στα 8 ευρώ ανά μετοχή από τα 11,50 ευρώ προηγουμένως.  
Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, το μη αποδοτικό παραγωγικό μείγμα, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, σημαίνει ότι, χωρίς μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, η Επιχείρηση θα υποστεί μια δραματική πτώση των κερδών της και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα μόχλευσης.

Υπογραμμίζει ότι η απαίτηση του ΔΝΤ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα μπορούσε να ωθήσει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του συστήματος τιμολόγησης και στο μερικό «σπάσιμο» της ΔΕΗ. Αυτό θα επέτρεπε στην Επιχείρηση να παγιώσει την αξία της, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αναχρηματοδότησής της και να μειώσει το χρέος της. Ωστόσο, θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των τιμολογίων και, ως εκ τούτου, ενδέχεται η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο. Επιπλέον, η UBS εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ ήδη εν μέρει προεξοφλεί το σενάριο της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα πάντως με την UBS, η ΔΕΗ χρειάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια –ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για ανάγκη αύξησης κατά 6% ετησίως έως το 2016.


dealnews.gr