e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Κίτρινη" πορεία προς τη Βουλή το απόγευμα

Προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών, όπου ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.  
Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με τη σειρά της, απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του κ. Ρακιτζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αλλά με διακριτικότητα , έτσι ώστε να αποφευχθούν ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.


dealnews.gr