e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συμφωνία τεχνογνωσίας για το ποδόσφαιρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.  
Η συνάντηση των κκ. Παπανδρέου και Πλατινί έγινε παρουσία του κ. Γερουλάνου, του υφυπουργού Τουρισμού και υπεύθυνου για τον Αθλητισμό κ. Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου και διήρκεσε όσο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας (90 λεπτά). Ο κ. Πλατινί κατά τη έξοδό του από το πρωθυπουργικό γραφείο απαντώντας σε ερώτηση τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, συνέχισε το χιούμορ απαντώντας ότι συζητήσαμε για το μπάσκετ. Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι και ο κ. Παπανδρέου παίζει μπάσκετ ο πρόεδρος της UEFA προσφέρθηκε να οργανώσει έναν αγώνα.

Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε τη συνάντηση εξαιρετικά εποικοδομητική, λέγοντας ότι επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να συνεργαστούν για την πάταξη της διαφθοράς και της οπαδικής βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η Κυβέρνηση και η UEFA θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία ώστε η UEFA να συμβάλει με την τεχνογνωσία της στην επίλυση των διάφορων προβλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να επισκεφθούν την Ελλάδα το επόμενο διάστημα τέσσερις ομάδες εργασίας της UEFA ειδικευμένες σε θέματα στημένων αγώνων, οπαδικής βίας, διαιτησίας και ντόπινγκ οι οποίες από κοινού με την αθλητική ηγεσία και την ΕΠΟ θα βοηθήσουν στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, του Πειθαρχικού Δικαίου που διέπει το ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς της ΕΠΟ με τα ισχύοντα στην UEFA και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος διευκρινίζοντας επίσης ότι στη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Ηταν μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση στην οποία εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας της ελληνικής Κυβέρνησης, της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.
dealnews.gr