e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εάν δεν έχουμε κατοικίες στο Ελληνικό δεν θα έχουμε ζωή, τονίζει ο Σπύρος Πολλάλης

«'Ήπια δόμηση και διαφανείς διαδικασίες»

Το σχέδιο για το Ελληνικό θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης και για το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, Σπύρος Πολλάλης, τονίζοντας ότι όλες οι προτάσεις θα μελετηθούν.
Πρόσθεσε ότι «αυτό που μας απασχολεί είναι οι διαφανείς διαδικασίες», ενώ υπογράμμισε ότι οι 15.000 κατοικίες που προβλέπει το σχέδιο του Χοσέ Ασεμπίγιο είναι λίγες για να δώσουν ζωή στην πόλη. «Αν δεν έχουμε κατοικίες στο Ελληνικό δεν θα έχουμε ζωή» είπε.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Πολλάλης τόνισε ότι είναι κοινωνική ευθύνη ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί «το εξαιρετικό κομμάτι του Ελληνικού».

«Στο παρελθόν έχουμε κάνει λάθη και έχουμε εγκλωβίσει τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σε μία πόλη προβληματική» είπε ο κ.Πολλάλης.

Αναφερόμενος στις 15.000 κατοικίες που προβλέπει το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα, τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρός για να δώσει ζωή στην περιοχή, ενώ τονίζει ότι «δεν μιλάμε για πολυκατοικίες και για τσιμεντοποίηση», αλλά για «κοινωνικές κατοικίες».

Περιμένω να ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας τόσο στον τομέα της κατασκευής, όσο και αργότερα με την ολοκλήρωση του έργου, πρόσθεσε ο κ.Πολλάλης, τονίζοντας ότι «πιεζόμαστε από καταστάσεις» χωρίς να ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσουν τα έργα.
ta nea