e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι ιατρικές εξετάσεις «διαψεύδουν» τους ισχυρισμούς Μλάντιτς

Οι ισχυρισμοί του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, σύμφωνα με τους οποίους είναι άρρωστος στο τελικό στάδιο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τις ιατρικές εξετάσεις, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία."Αυτό που μπορώ να πω σχετικά με τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους είναι άρρωστος σε τερματικό στάδιο ή σοβαρά, είναι ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι γιατροί του κρατητηρίου πρέπει να ενημερώσουν το δικαστήριο για οποιαδήποτε ένδειξη μίας κατάστασης όπου κινδυνεύει η ζωή (ενός κρατούμενου)", δήλωσε η Νέρμα Γέλατσιτς.


"Μέχρι στιγμής τίποτε σχετικό δεν έχει αναφερθεί σχετικά με τον Μλάντιτς, παρόλο που υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις", πρόσθεσε.


Την Παρασκευή στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο Μλάντιτς δήλωσε ότι είναι "βαριά άρρωστος".

"Όπως διαπιστώσατε στη διάρκεια της πρώτης του εμφάνισης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου την Παρασκευή, (ο Μλάντιτς) φαίνεται ότι είχε παραμελήσει την υγεία του στη διάρκεια των ετών που κρυβόταν", πρόσθεσε η Γέλατσιτς.

Υπενθύμισε άλλωστε ότι κάθε νέος κρατούμενος που φτάνει στο κρατητήριο του Δικαστηρίου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό. "Συνεχίζονται οι εξετάσεις", επεσήμανε η Γέλατσιτς.

ΑΠΕ