e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πιστοποίηση για όσους δεν χρησιμοποιούν «μεταλλαγμένες» ζωοτροφές προωθεί η κυβέρνηση

Για κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια


Εθνικό σήμα πιστοποίησης θα φέρουν το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά και τα ψάρια στων οποίων την παραγωγή δεν χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρότυπο Agro7, το οποίο θα εφαρμόζεται προαιρετικά, βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε δύο μήνες.«Σε ο,τι αφορά στον Έλληνα καταναλωτή, μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μείζονα ευαισθητοποίηση σχετικά με τα μεταλλαγμένα» δήλωσε την Τετάρτη η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη.


Ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον παραγωγό, αλλά και σε όλη την αλυσίδα τυποποησης και διανομής των προϊόντων.

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων θα επεξεργαστεί τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης και θα συντάξει κατευθυντήρια οδηγία για το «σχήμα της πιστοποίησης», και τις απαιτήσεις του.

Θα καθορίσει επίσης τις κυρώσεις για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται εθελοντικά στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης αλλά δεν συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές. Κυρώσεις θα καθοριστούν και για τις μη ενταγμένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παράνομα το σήμα πιστοποίησης.


ta nea