e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απώλειες 2,57% στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,57% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας στις 1.491,83 μονάδες.

«Όπου και να κοιτάξεις ακούς τη λέξη αναδιάρθωση. Αυτή η φημολογία για πιθανή αναδιάρθρωση, χωρίς να ξέρουμε ακόμα το πώς θα γίνει, έπληξε τις τράπεζες στη σημερινή συνεδρίαση», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Η πρώτη σημαντική ημερομηνία είναι η 15η Απριλίου που ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο εξυγίανσης και μπορεί να αναφερθεί και στο θέμα της αναδιάρθρωσης», συμπλήρωσε.


Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 74,07 εκατ. ευρώ.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε η πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με εξαίρεση τον κλάδο Βιομηχανικών προϊόντων (+0,35%), Εμπορίου (+0,34) και Ταξιδιών & Αναψυχής (+0,13%).

Βουτιά 4,37% σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές της Eurobank [EFGr.AT] και της Αγροτικής Τράπεζας να υποχωρούν κατά 6,12% και 6,78%, αντίστοιχα.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, μόνο 36 κινήθηκαν ανοδικά, 129 είχαν απώλειες και 42 παρέμειναν αμετάβλητες.


NAFTEMPORIKI.GR