e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Σειρά επαφών για το εθνικό σχέδιο για την κρίση


Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, σε μία προσπάθεια να συγκεκριμενοποιηθεί το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου με τη συμμετοχή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και Χ.Παμπούκη, με βασικό αντικείμενο την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας. Το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας, που σκοπεύει να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, µε µπαράζ δηµόσιων παρεµβάσεων την προσεχή εβδοµάδα, θα αποτελέσει το πολιτικό πλαίσιο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και θα συνοδευθεί με σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εισηγήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού να μετατραπεί η έγκριση του προγράμματος σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να απορρίπτει τις εισηγήσεις αυτές.

Αντίθετος με την πρόταση αυτή, την οποία χαρακτήρισε «λάθος κίνηση», εμφανίστηκε την Τετάρτη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
ta nea