e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την οικονομία και τις «προμήθειες» Siemens και υποβρυχίων

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια


Ανέβηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τόνοι στη Βουλή για τις υποθέσεις της Siemens και των υποβρυχίων, αλλά και της οικονομίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «δίδυμα και σιαμαία» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις δύο υποθέσεις, κατηγορώντας τους ότι ενθυλάκωσαν χρήματα από την υπόθεση της Siemens.



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι εκλογές.

«Είμαστε πολύ διαφορετικοί» απάντησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013.


Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να υπάρξουν αποκαλύψεις στη Siemens, ενώ για τα υποβρύχια επανέλαβε ότι θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Παρεμβαίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι είναι υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική, αφού ψήφισε το Μνημόνιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική γιατί αλλιώς θα την αλλάξει ο λαός.

«Η αφαίμαξη του συνταξιούχου και των εργαζομένων δεν έγινε από το μνημόνιο αλλά έγινε από δημόσιο χρέος που κάποιοι το υπερδιπλασίασαν μέσα σε μια 5ετία» ανταπάντησε ο κ. Καρατζαφέρης.

Στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστίασε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την κατηγόρησε ότι είναι «για γέλια και για κλάματα όταν εξαγγέλλει ότι θα φέρει στη Βουλή το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε επίσης ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει όπως και η στάση πληρωμών, την οποία χαρακτήρισε «ιδιότυπη στάση πληρωμών» και ανέφερε σειρά πιστωτών του δημοσίου που παραμένουν απλήρωτοι.
ta nea