e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Για τις 31 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Λίγα λεπτά μετά την έναρξή της


Αναβλήθηκε για τις 31 Μαΐου η δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» λίγα λεπτά μετά την έναρξή της στο Μιλάνο. Ο Καβαλιέρε, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του στο δικαστήριο, κατηγορείται για συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκων -για σεξουαλική επαφή επί πληρωμή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι- και για κατάχρηση εξουσίας προκειμένου να συγκαλύψει όσα διαδραματίζονταν στα περιβόητα πάρτι στη βίλα του Άρκορε.


Σε αυτή την υπόθεση, ο 74χρονος Ιταλός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες την νεαρή μαροκινή Καρίμα Ελ Μάχρουγκ, γνωστή ως Ρούμπι, από το Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2010 ενόσω ήταν ανήλικη, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Ο Καβαλιέρε είπε ότι παρενέβη γιατί νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά η εισαγγελία δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός το έκανε σκόπιμα για να εμποδίσει τη Ρούμπι να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Μπερλουσκόνι και η Ρούμπι διέψευσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, αρνήθηκαν ότι τα δείπνα στην έπαυλη του εκατομμυριούχου κοντά στο Μιλάνο εξελίσσονταν σε πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» όπως περιέγραφαν πολλοί απ΄όσους συμμετείχαν σε αυτά, σύμφωνα με τηλεφωνικές υποκλοπές το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Η υπεράσπιση κατάρτισε έναν κατάλογο μαρτύρων για τη δίκη αυτή με διεθνείς διασημότητες, μεταξύ τους ο Τζορτζ Κλούνι και η σύντροφός του ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάν Ρονάλντο, υπουργοί και αστέρες της ιταλικής τηλεόρασης...

Για τον Μπερλουσκόνι, που άλλωστε έχει συνηθίσει τα δικαστήρια και έχει δικαστεί αρκετές φορές για οικονομική απάτη και διαφθορά, η υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» θα είναι η πιο δύσκολη δίκη που έχει να αντιμετωπίσει, δεδομένων των σε βάρος του κατηγοριών.
ta nea