e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανοιχτή γραμμή μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για την κρίση στη Λιβύη

Συνέντευξη Δρούτσα


Σε στενή επαφή με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης. Για το ίδιο θέμα σε διαρκή συνεννόηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου.Αυτό επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung o κ. Δρούτσας, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία να επισκεφθεί την Αθήνα -και στη συνέχεια την Αγκυρα και τη Μάλτα- ο απεσταλμένος της Τρίπολης Αμπντούλ Ατί αλ ομπεϊντί ανήκε στη λιβυκή πλευρά και ενημερώθηκαν για την επίσκεψη αυτή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και αραβικές χώρες.


«Το σημαντικότερο συμπέρασμά μας από τις συνομιλίες είναι: το καθεστώς της Λιβύης αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πλην της εξεύρεσης πολιτικής λύσης» δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη αυτή ο κ. Δρούτσας.


Για ντο μέλλον του Λίβυου ηγέτη Μoυάμαρ Καντάφι, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως η διεθνής κοινότητα έχει ήδη εκφραστεί ξεκάθαρα. «Δεν υπάρχει κανείς στη διεθνή κοινότητα που να μπορεί να φανταστεί ένα πολιτικό μέλλον της Λιβύης με τον Μουαμάρ Καντάφι» σημείωσε.

«Ως χώρα της περιοχής, που καλλιεργεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με όλες τις αραβικές χώρες, επιθυμούμε να θέσουμε εαυτούς στη διάθεση της διεθνούς κοινότητας» κατέληξε ο κ. Δρούτσας.
ta nea