e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επίτροπος της Ε.Ε προβλέπει «τσουνάμι» βορειοαφρικανών προσφύγων

«Από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής μπορούν να καταφύγουν στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.Ωστόσο, σ' αυτή τη φάση μπορούν να γίνουν μόνον υποθέσεις για τα πραγματικά μεγέθη ενδεχόμενου προσφυγικού κύματος», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τα θέματα διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε σημερινή συνέντευξή της σε τηλεοπτικό κανάλι της Βουλγαρίας.


Σύμφωνα με τη Βουλγάρα Επίτροπο της ΕΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάζονται εντατικά "ώστε να μη φανούμε ανέτοιμοι να δεχτούμε τους πρόσφυγες".

Στελέχη των αρμοδίων ευρωπαϊκών υπηρεσιών έχουν σταλεί στα σύνορα των γειτονικών κρατών της Λιβύης, ώστε να διερευνήσουν τις ανάγκες των προσφύγων σε ανθρωπιστική βοήθεια στην ίδια τη Λιβύη.

Μέχρι στιγμής, τα θύματα των συμπλοκών έχουν ξεπεράσει τα 1.000, όπως ανακοίνωσε η κα Γκεοργκίεβα, επικαλούμενη στοιχεία αρμόδιων πηγών της Μάλτας, που διατηρούν στενές επαφές με τη Λιβύη.


Σύμφωνα με την Επίτροπο της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόζει, επίσης, σχέδιο συντονισμού για ασφαλή εκκένωση των Ευρωπαίων πολιτών από τη Λιβύη.

Πέρα από τα μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης, είναι πολύ σημαντικό να αναλυθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κρίσης, που μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, ιδιαίτερα για τους φτωχούς στον κόσμο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκεοργκίεβα στο BTV.


dealnews.gr