e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση τραπεζών για το ράλι πετρελαίου

Μεγάλες διεθνείς τράπεζες προειδοποίησαν σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να δράσει άμεσα για να σταματήσει τη ραγδαία άνοδο των τιμών πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, αν επεκταθεί η κρίση από τη Λιβύη σε άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη.Η τιμή του Brent εκτινάχθηκε πάνω από 8,50 δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες προχωρούν σε διακοπή της παραγωγής τους στη Λιβύη λόγω των βίαιων συγκρούσεων. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι έχει χαθεί πάνω από το ένα τέταρτο της παραγωγής της χώρας.


Τι επισημαίνουν οι τράπεζες


Η Goldman Sachs τονίζει ότι οι αγορές πετρελαίου κατευθύνονται πλέον από τους φόβους για εξάπλωση των αναταραχών και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και προειδοποιεί πως περαιτέρω διακοπή της ροής πετρελαίου θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.

Η Deutsche Bank αναφέρει από την πλευρά της ότι μια τιμή πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι θα επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη "Τα πάνω-κάτω" στις ελεγκτικές υπηρεσίες προαναγγέλλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου » Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 24. 02. 2011 - 13:44


dealnews.gr