e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"Στόχος τα 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις"

Το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο παρουσιάζει –παραθέτοντας Συνέντευξη Τύπου- αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τις βασικές αλλαγές του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου.


«Η πορεία μας από εδώ και στο εξής εξαρτάται και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 8% του ΑΕΠ και τόνισε ότι το πρόγραμμα θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις –όπου το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος λόγος και είναι ο διαρκής πονοκέφαλος της κυβέρνησης- ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ και όχι των 50 δισ. γιατί τότε βγαίνουμε εκτός Μνημονίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στις συγχωνεύσεις των ελληνικών τραπεζών τονίζοντας ότι «Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα θα πρέπει να ενισχυθεί και να θωρακιστεί» τόνισε δε ότι έχουμε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα που δεν έκανε τα λάθη τραπεζών άλλων χωρών επενδύοντας σε «τοξικά ομόλογα».

Τα βασικά σημεία του Μνημονίου Νο 4


- Συρρίκνωση του ελλείμματος από το 9,4% στο 7,4% του ΑΕΠ

- Αναμένεται ύφεση 3% το 2011

- Πληθωρισμος 2,5% σε ετήσια βάση

- Παρεμβάσεις 8% του ΑΕΠ την περίοδο 2012-14


- Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

- Καταγραφή χαρτοφυλακίου συμμετοχών Δημοσίου και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακιμήτων με στόχο «μεγιστοποίηση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας την περίοδο 2011-2015».

Στο κείμενο που μοίρασε το υπουργείο δεν υπάρχει αναφορά στα 50 δισ. ευρώ.

- Ασφαλιστικό: Ολοκλήρωση μελέτης για τα επικουρικά ταμεία, «παρεμβάσεις στα ελλειμματικά»

- Ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, σχέδιο δράσης για την φοροδιαφυγή

- Εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες

- Δράσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστος στις τράπεζες, αναδιάρθρωση ΑΤΕ

Η Συνέντευξη Τύπου βρίσκεται σε εξέλιξη.



dealnews.gr