e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Τολμηρό και οραματικό" το σχέδιο για το Ελληνικό

Να εντάξει στις διαδικασίες του "fast track" την αξιοποίηση του Ελληνικού αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον όπλο στη διαπραγμάτευση και πως εντός της εβδομάδας θα προσληφθούν σύμβουλοι.
Ο Χάρης Παμπούκης χαρακτήρισε "τολμηρό και οραματικό" το σχέδιο, λέγοντας ότι "θα προσφέρει κοινωνικό μέρισμα για όλους τους κατοίκους της Αττικής και νέες θέσεις εργασίας".


Ο κ. Παμπούκης μεταβαίνει στο Κατάρ, την προσεχή Τρίτη, για να συζητήσει την επένδυση στο Ελληνικό, με βάση και τις προτάσεις του αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση της περιοχής, που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. "Το Κατάρ είναι ένα σπουδαίος επενδυτής", είπε ο ίδιος.

Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκε η επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ανά τομέα, καθώς επίσης ο κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής και πιθανά άλλα επενδυτικά σχέδια που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις διαδικασίες του νόμου για την επιτάχυνση στρατηγικών επενδύσεων.



Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.


nooz.gr