e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτό το θέμα της παραίτησης του γγ Λιμένων Γ.Βλάχου


Έπειτα από αίτημα του Γ.Διαμαντίδη


Την παραίτηση του γγ Λιμένων Γιώργου Βλάχου, επικαλούμενος έλλειψη συνεργασίας, έχει ζητήσει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης. Ωστόσο, ο κ. Βλάχος έως αργά το βράδυ της Πέμπτης αρνείτο να παραιτηθεί και δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση.Ο κ. Βλάχος, αρμόδιος για θέματα λιμενικής πολιτικής, αρνείτο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Πέμπτη να αποχωρήσει από τη θέση του, στην οποία τοποθετήθηκε το 2009 μέσω του opengov.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βλάχος μετέβη την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρουσίασε τη θέση του σε συμβούλους του πρωθυπουργού.

Ο κ. Διαμαντίδης εξήγησε την Πέμπτη ότι «ο γενικός γραμματέας και ο υπουργός είναι δύο πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση. Αυτά τα δύο πρόσωπα, όπως και ο κ. Λίτινας, ο γενικός γραμματέας που επελέγη και αυτός από το opengov, πρέπει να συνεργάζονται. Αν δεν υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ του υπουργού και του γενικού δεν μπορεί να προχωρήσει η δουλειά. Με τον κ. Βλάχο δεν υπήρχε καλή συνεργασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα την παραίτηση, την οποία δεν την υπέβαλλε και αναγκάστηκα εγώ να υπογράψω διάταγμα και να το στείλω στον πρωθυπουργό».

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρει: «Ο κ. Διαμαντίδης για άλλη μια φορά εκτίθεται ανεπανόρθωτα, διότι, όπως φαίνεται, δεν περνά ο λόγος του στο Μέγαρο Μαξίμου και έτσι υποχρεώθηκε να διαρρεύσει την παραίτηση Βλάχου, ώστε να τον πιέσει να παραιτηθεί. Όμως, με αυτό τον τρόπο φέρνει προ τετελεσμένων και τον πρωθυπουργό, βάζοντας συνάμα, ως γνήσιος εκφραστής του παλαιού ΠΑΣΟΚ, την ταφόπλακα στην περιβόητη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού περί opengov».
ta nea