e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελισάβετ υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα το Μάιο στο Μπάκιγχαμ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία


Τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί το Μάιο η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 για τη Σύνοδο της G20, αλλά δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη (όταν στον αρχηγό κράτους αποδίδονται τιμές και γίνεται δεκτός από τη βασίλισσα).
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βρετανία από το 2003, όταν ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους έγινε δεκτός από τη βασίλισσα. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα θα βρίσκονται στο Λονδίνο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.


Τον περασμένο Ιούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος για την επίσκεψη αυτή, που αποτελεί ένδειξη της ισχυρής και διαρκούς σχέσης μεταξύ των χωρών μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνοδεύεται στη Βρετανία από τη σύζυγό του, Μισέλ.


Συνήθως πραγματοποιούνται μία με δύο επίσημες επισκέψεις στη Βρετανία το χρόνο -η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο, όταν επισκέφθηκε τη χώρα ο εμίρης του Κατάρ.


ta nea