e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω από τα 100 δολάρια διατηρείται η τιμή του Μπρεντ

Άνοδος τιμών στο πετρέλαιο


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, λόγω της ανόδου των χρηματιστηρίων και της μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.«Το αργό επηρεάζεται περισσότερο από το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια παρά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Commodity Broking Services.


Παράλληλα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ περιορίστηκαν κατά 558,000 βαρέλια την προηγούμενη


εβδομάδα, λόγω της μείωσης των εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (ΑΡΙ). Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.

Το αργό πετρέλαιο, στα συμβόλαια Μαρτίου, ενισχύθηκε έως 69 σεντς στα 87,63 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιανουαρίου. Σε ετήσια βάση, είναι υψηλότερα κατά 19%.

Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο έως 64 σεντς στα 100,56 δολάρια, παραμένοντας πάνω από το όριο των 100 δολαρίων για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Καθώς το πετρέλαιο κινείται ανοδικά, το δολάριο υποχωρεί.

Το ευρώ ενισχύεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έναντι του πράσινου νομίσματος. Σήμερα, Τετάρτη, ανήλθε έως το 1,3649 δολάριο από 1,3625 αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, όταν είχε ανέλθει μέχρι το 1,3689 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Φεβρουαρίου.
 
ta nea