e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Μπεμπέ χαρακτηρίζει "οπισθοδρομικό" το κυνήγι λύκου στη Σουηδία

Η Μπριζίτ Μπαρντό, σταρ του γαλλικού κινηματογράφου και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, χαρακτήρισε "οπισθοδρομικό" το κυνήγι λύκων που επιτρέπεται για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα στη Σουηδία και κάλεσε τη Στοκχόλμη να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική για την οποία κινδυνεύει να της επιβληθούν κυρώσεις απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Πώς μπορούμε στην εποχή μας να φερόμαστε με έναν τόσο οπισθοδρομικό τρόπο κυρίως όταν πρόκειται για μία χώρα όπως η Σουηδία;", καταγγέλει η πρόεδρος του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό σε επιστολή της την οποία απευθύνει στον σουηδό υπουργό Περιβάλλοντος Αντρέας Κάρλγκρεν.


"Κύριε υπουργέ, σας παρακαλώ, λυπηθείτε τα καημένα ζώα σταματώντας το κυνήγι και επιτρέποντας στον ήδη ευαίσθητο πληθυσμό τους να ενισχυθεί", αναφέρει η Μπαρντό, 76 ετών, στην επιστολή της, στην οποία προτείνει την αποστολή "ειδικών σκύλων" για την προστασία των κοπαδιών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε στο τέλος Ιανουαρίου ότι ξεκίνησε μία διαδικασία παράβασης εναντίον της Σουηδίας βάσει των νόμων της ΕΕ για να διαμαρτυρηθεί για το κυνήγι των λύκων, το οποίο οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή οδηγία "habitat" για την προστασία των απειλούμενων ζώων.

Το κυνήγι του λύκου επετράπη ξανά στη Σουηδία τον προηγούμενο χειμώνα για πρώτη φορά από το 1964. Περίπου 27 λύκοι σκοτώθηκαν σε λιγότερες από τέσσερις ημέρες κυνηγιού. Φέτος επιτρέπεται να σκοτωθούν 20 λύκοι, ενώ το κυνήγι ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Αφού κινδύνεψε να εξαφανιστεί, ο πληθυσμός των λύκων δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται εδώ και 30 χρόνια στη Σουηδία, όπου σημειώνονται όλο και συχνότερα επιθέσεις εναντίον κοπαδιών προβάτων και ελαφιών. Η Στοκχόλμη θέλει να περιορίσει σε 210 τους λύκους που υπάρχουν στη χώρα.


nooz.gr